9.11.2017,  Beograd

Kompanija Algotech je potpisala partnerski ugovor s vodećim južnokorejskim isporučiocem rješenja iz oblasti e-formulara i izvještavanja – kompanijom  FORCS. Kroz ovo partnerstvo, FORCS i Algotech imaju za cilj pokretanje partnerske saradnje i digitalne transformacije u regionu Istočne Evrope

Mickey Park, potpredsjednik kompanije FORCS zadužen za globalnu prodaju naglasio je: „Ovo je velika šansa da se FORCS, nakon uspostavljanja baze u Azijsko-pacifičkom regionu, proširi na tržište Istočne Evrope. Uvjeren sam da će partnerstvo s kompanijom Algotech napraviti čvrst temelj i osnažiti poslovne potencijale, prodirući u industriju finansija, osiguranja, bankarstva i upravljanja imovinom u istočnoevropskim zemljama. Zadovoljstvo nam je što smo svjedoci vremena u kojem se preduzeća u Istočnoj Evropi transformiraju u kompanije bez papira, prateći globalne FinTech trendove.

Budućnost poslovanja je u digitalnim tehnologijama. Shodno tome, Algotech i FORCS su predstavnicima finansijske industrije u Srbiji predstavili tehnološka rješenja i mogućnosti primjene dinamičkih formi za kreiranje digitalnih dokumenata i digitalnog biometrijskog potpisa. U vezi s tim, osnovne odrednice novog Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju Republike Srbije, skupu je predstavio Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Mickey Park (FORCS) prezentirao je najsavremenije tehnološko rješenje u vezi s primjenom digitalnog biometrijskog potpisa i „paperless“ transakcije u industriji finansijskih usluga.

Dragan Gajić, generalni direktor kompanije Algotech, predstavio je plan razvoja kompanije i viziju tržišta u smjeru digitalizacije poslovanja i digitalne transformacije, dok je direktor prodaje Algotecha Nikola Korać predstavio Algotechovo rješenje Aurora za upravljanje i automatizaciju poslovnih procesa oslonjenih na digitalni dokument.

O kompaniji FORCS:

FORCS je tokom 22 godine izgradio i ojačao svoju poslovnu poziciju kroz razvoj inovativnih rješenja za kompanije, zagovarajući mobilnost i zeleno radno okruženje. Od 2015. godine izlistani su na KOSDAQ, a osnovali su predstavništva u Japanu i Singapuru. Danas su prisutni u više od 10 zemalja i imaju više od 40 globalnih poslovnih partnera. FORCS je vodeći svjetski isporučilac rješenja iz oblasti e-formulara i izvještavanja. Kompanija se može pohvaliti sa više od 3.500 korisnika u različitim industrijama, kojima su, kroz različita rješenja, pomogli da povećaju prihode, produktivnost i zadovoljstvo klijenata. Širok portfolio rješenja obuhvata digitalnu formu, elektronsku dokumentaciju i kompanijsko izvještavanje.