Algotech je i ove godine podržao Teleton – humanitarnu akciju u okviru proslave 70 godina postojanja i rada UNICEF-a pod sloganom „Za svako dijete nada“.

Teleton pod nazivom „Pozovi Pomozi“ organizira se s ciljem da se prikupe sredstva za podršku najugroženijoj djeci i njihovim porodicama u Srbiji. Algotech kao društveno odgovorna kompanija već dugi niz godina podržava veliki broj humanitarnih akcija, jer to smatra pravim načinom da aktivno doprinese razvoju i dobrobiti društva u kojem živimo i radimo.

Humanitarni TV projekt Teleton je, kao dio velike dobrotvorne akcije UNICEF-a u Srbiji realiziran u cilju prikupljanja sredstava za podršku najugroženijoj djeci i njihovim porodicama u Srbiji. TV projekt Teleton -“Pozovi Pomozi” emitiran je na programu TV Prva, u utorak 13. decembra 2016. godine, s početkom u 20h.

U emisiji je učestvovalo više od 60 poznatih ličnosti iz estradnog, kulturnog, političkog, medijskog i sportskog života Srbije (Predrag Miki Manojlović, Vanja Udovičić, Dejan Tomašević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Šapić, Dado Topić, Marija Šerifović i dr.), koji su odgovarali na telefonske pozive gledalaca i razgovarali s njima. Tokom dvosatnog programa, emitirani su i interesantni prilozi o radu UNICEF-a u svijetu i Srbiji, uz muzičke nastupe i intervjue sa učesnicima.

Svi učesnici u realizaciji ovog projekta, uključujući i Algotech, odrekli su se zarade u korist ovog humanitarnog projekta. Pun iznos prikupljenog novca će biti iskorišten za programe UNICEF-a za djecu u Srbiji.

Zahvalnica UNICEF-a