Contact Center Express

Cisco® Unified Contact Center Express (Unified CCX) pomaže kompanijama i organizacijama da svojim klijentima omoguće povezano digitalno iskustvo i povedu ih na sadržajno, neprekidno putovanje puno novih mogućnosti putem različitih kanala komunikacije.
Ovo rješenje za interakciju s klijentima jednostavno se pušta u rad i koristi, može da podrži do 400 agenata, a namijenjeno je za kompanije srednje veličine i poslovnice preduzeća. Karakteriziraju ga visok stepen sigurnosti i visoka dostupnost, omogućava različite agentske i potpuno integrirane self-servis aplikacije, uključujući automatsku distribuciju poziva (ACD), interaktivni govorni automat (IVR), i integraciju računara i telefona (CTI).

Cisco Unified CCX omogućava da svaki vaš klijent bude usmjeren na odgovarajućeg agenta već pri prvom kontaktu. Ova preciznost je omogućena putem sofisticiranih poslovnih pravila za obradu dolaznih i odlaznih poziva, e-mailova, web chat zahtjeva, i upravljenje interakcijama s klijentima. Cisco Unified CCX također omogućava i mnogobrojne agentske i desktop servise, a može se dizajnirati tako da odgovori na potrebe većih, zahtjevnijih okruženja.
Možete odabrati između dva Cisco Unified CCX paketa: Enhanced i Premium, kako bi bolje uparili funkcionalnosti rješenja s potrebama proisteklim iz interakcija s klijentima. Cisco Unified CCX rješenje se tijesno integrira sa Cisco Unified Communications Managerom, Cisco Business Edition 6000 (BE6000) i Cisco Business Edition 7000 (BE7000).

Cisco Unified Contact Center Express

Cisco Unified Contact Center Express karakteristike i prednosti
• Cisco Finesse je desktop aplikacija nove generacije za agente i supervizore za Cisco rješenja za kolaboraciju s klijentima, ugrađena u Cisco Contact Center Express.
• IVR osigurava integrirano IVR rješenje spremno za puštanje u rad odmah nakon instalacije, koje uključuje red za čekanje, naprednu obradu poziva, personalizirane govorne menije, audiouputstva, kao i mogućnost procesiranja interakcija s klijentom kroz DTMF, u cilju odluke o daljnjem rutiranju ili prikazivanje popup ekrana agentu. Drukčiji IVR portovi, dostupni u okviru Unified CCX Premium licenci, omogućavaju integraciju s bazama podataka.
• Cisco Jabber platforma omogućava razmjenu instant poruka između agenata, agenata i supervizora i agenata i eksperata u oblasti izvan kontakt centra.
• E-mail omogućava da se e-mail poruke rutiraju na najobučenije agente, a pomaže i u balansiranju aktivnosti u vezi sa obradom e-mailova i poziva.
• Web chat omogućava vođenje više istovremenih sesija, za upravljanje interakcija s klijentima koji posjećuju web-stranice kompanije.
• Postojeći, unaprijed definirani izvještaji, omogućavaju vam da vidite kako historijske, tako i izvještaje u realnom vremenu, ili da izvještaj prilagodite sopstvenim potrebama, na osnovu informacija koje želite pratiti.
• Kod kampanja odlaznih poziva, agenti mogu izabrati između preview, progressive i predictive režima rada, uz korištenje Cisco Finesse desktop aplikacije i naprednih outbound IVR mogućnosti.
• Odjel za brigu o klijentima na društvenim mrežama omogućava vašoj kompaniji da proaktivno reagira kada su u pitanju sadašnji i potencijalni klijenti koji komuniciraju putem javnih društvenih mreža, kao što su Twitter i Facebook ili web-stranice s forumima ili blogovima.
• Videokolaboracija putem Jabber Guest aplikacije omogućava da se na ekranima vidite sa ekspertima i klijentima, u cilju visokoefikasne interakcije licem-u-lice s klijentima.