Money20/20 Europe, najznačajnija konferencija u FinTech industriji, održana je u periodu od 4. do 6. juna u Amsterdamu. Algotech je, u saradnji s partnerskom kompanijom FORCS, učestvovao na Money20/20 Europe, gdje je direktor prodaje i marketinga Nikola Korać, zajedno s liderima FinTech industrije iz čitavog svijeta, razmjenjivao iskustva iz oblasti digitalne transformacije sektora finansijskih usluga i tehnoloških inovacija u bankarstvu.

 

Money20/20 Europe je centar okupljanja lidera i inovatora globalne finansijske industrije, jer daje ekspertski uvid u načine na koje potrošači i kompanije troše, upravljaju, investiraju i štite svoje finansije. Učesnici konferencije imaju mogućnost za otkrivanje novih poslovnih prilika i jačanje partnerskih mreža, kao i za upoznavanje najnovijih tehnoloških trendova.

FinTech kompanije razvijaju i koriste mogućnosti novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija za potrebe unapređenja finansijskih servisa, usluga i proizvoda. Industrija finansijskih usluga je jedna od agilnijih i bržih u prihvatanju inovacija te su i FinTech kompanije u poziciji da budu lideri i inovatori u ovom segmentu poslovanja. Money20/20 je najveće svjetsko tržište inovativnih ideja u segmentu finansijskih usluga, koje pruža izuzetne mogućnosti umrežavanja sa utjecajnim liderima iz svijeta finansija, kao i najutjecajnijim poduzetnicima i inovatorima iz FinTech industrije koji kreiraju globalnu budućnost novca.

Fokus ovogodišnje konferencije Money20/20 Europe bio je usmjeren na:

  • Digitalnu transformaciju bankarstva
  • Budućnost platnih servisa
  • Vještačku inteligenciju (AI)
  • Sigurnost i analitiku podataka
  • Identitet i sisteme autentifikacije korisnika.

Sa više od 5000 učesnika iz više od 1500 vodećih kompanija (American Express, Google, Visa, MasterCard, ING, HSBC i dr.)  iz 80 zemalja, koji predstavljaju globalne lidere u industriji finansijskih usluga i primjene inovativnih tehnologija u bankarstvu, Money20/20 je mjesto gdje se kreira i gradi budućnost tržišta finansijskih usluga i platnih servisa. U tom smislu koncept Money20/20 predstavlja integriranu digitalnu platformu savremenog FinTecha, u okviru koje se organiziraju četiri globalna eventa:

  1. Money20/20 Europe
  2. Money20/20 USA
  3. Money20/20 Asia
  4. Money20/20 China.

Dodatne informacije možete naći na Money20/20 Europe