Slušalice

Slušalice za kancelariju i kontakt centre sa ugrađenom NC funkcijom za uklanjanje šuma i vrhunskim zvukom – Bluetooth slušalice i zvučnici – Bežične sportske slušalice – True wireless slušalice (Slušalice kod kojih uopće nema žica, pa ni za konekciju lijeve i desne slušalice, kao kod tradicionalnih Bluetooth slušalica).

Slušalice i zvučnici za rad u kancelariji:
Ovaj asortiman slušalica i zvučnika posebno je optimiziran za kancelarijski rad i pozivne centre. Rade odmah po uključivanju i interoperabilne su sa vodećim UC platformama renomiranih proizvođača, kao što su Cisco, Microsoft, Avaya, i mnogi drugi. Svi modeli slijede stroge standarde zaštite od buke u cilju protekcije vašeg sluha od iznenadnih akustičnih oscilacija i osiguravaju da ne budete izloženi štetnim nivoima zvuka u toku radnog dana.

Slušalice sa funkcijom za eliminaciju buke:
Dizajnirane za bučne otvorene kancelarijske prostore, slušalice s funkcijom za uklanjanje šuma napravljene su tako da blokiraju pozadinski šum i pomognu vam da budete fokusirani. Nude pasivnu metodu za uklanjanje šuma, koja filtrira visokofrekventni šum. Sofisticirani modeli koriste ugrađenu tehnologiju aktivnog uklanjanja šuma, koja koristi vrlo male mikrofone za prikupljanje ambijentalnog šuma i generiraju “anti-noise” signal, aktivno kontrirajući niskofrekventnim zvucima. Kada nemate poslovne pozive, možete koristiti ove slušalice za slušanje muzike.

Žičane slušalice:
Žičane slušalice direktno se povezuju na vaš računar putem USB ili 3.5mm porta i omogućavaju vam da počnete razgovarati u roku nekoliko sekundi. Ne morate brinuti zbog neželjenih prekida poziva niti da će vam se potrošiti baterije. Postoje mono (za jedno uho) ili duo (za oba uha) modeli, pa možete izabrati onaj koji preferirate. Mnogi modeli su napravljeni tako da izdrže dugotrajno korištenje, sa izdržljivim Kevlar kablovima i ručicom koja može rotirati 360 stepeni bez pucanja. Dovoljno su komforne za cjelodnevno nošenje, a opremljene su specijalnim mikrofonima za uklanjanje šuma, čime se osigurava da druga strana jasno čuje vaš glas.
Bežične slušalice:
Bežične slušalice koriste Bluetooth ili DECT tehnologiju za vezu s vašim laptopom, smartfonom ili tabletom. Imaju bežični domet od skoro 100 metara, tako da možete napustiti radni stol dok ste na vezi, naprimjer, da pokupite štampani materijal ili pronađete dokumente. Većina modela se konektuje za više uređaja istovremeno, što vam omogućava da jednostavno prenesete poziv koji je u toku sa vašeg mobilnog uređaja na PC u kancelariji. Neki modeli imaju specijalnu bazu i ekran osjetljiv na dodir za upravljanje pozivima. Bežične slušalice dostupne su u mono (za jedno uho) ili duo (za oba uha) verzijama.
Konferencijski zvučnici:
Radi se o portabilnim zvučnicima koje možete nositi sa sobom kuda god da idete. Omogućavaju vam da održite konferencijski poziv u kojem mogu učestvovati ostali prisutni u prostoriji. Svi modeli osiguravaju da obje strane u razgovoru čuju jedna drugu jasno i bez smetnji. Osnovni model je idealan za male prostorije i povezuje se za vaš laptop, tablet ili telefon putem USB ili 3.5mm kabla. Model srednje klase dodaje opciju za bežičnu konekciju putem Bluetootha. Model više klase može da opsluži velike konferencijske sale sa oko 15 učesnika. Ima specijalne ZoomTalkTM mikrofone, koje izoliraju glas osobe koja govori.