Interne komunikacije i njihova uloga u povratku u kancelarije

Interne komunikacije će imati ogroman izazov pred sobom po povratku zaposlenih u kancelarije. Ukidanjem vanrednog stanja nisu ukinute i vanredne mere. Povratak na posao će doneti mnoge izazove za sve biznise. A, pre svega velikim kompanijama ili korporacijama, čije će interne komunikacije morati da budu na nivou zadatka. Na njima će biti da na najbezbolniji način iskomuniciraju pravila ponašanja u novonastaloj situaciju na koja kompanije obavezuje Uredba koju je propisala Vlada Srbije.

Obaveštenje zaposlenima o ovim merama ste već uputili. Obavestili ste ih kada i kako da nose maske, da drže propisanu distancu, izbegavaju grupne aktivnosti i sastanke uživo. Osim toga, zabrana podrazumeva i naručivanje i dostavu hrane zaposlenima u prostorije kompanije, kao i upotrebu centralne klime. Sadržaj Uredbe ste preradili za intranet i druge kanale kojima interno komunicirate.

Pred vama je izazov kako osmisliti komunikaciju zaposlenih na način da svi budu bezbedni i da informacije do svih dođu pravovremeno.

Interne komunikacije i Digital Signage

Zašto bi koristili Digital Signage za interne komunikacije kada već imate razrađene kanale interne komunikacije i kada ste toliko vremena i novca uložili na intranet i razne druge aplikacije?
Odgovor je jednostavan – Zato što može bolje!

Da li pratite koliko vaši zaposleni otvaraju mejlove i čitaju obaveštenja koja dobiju od HR odeljenja? Da li ste razmišljali o tome koliko njih ode na intranet, jer smatra da tamo može lako pronaći potrebne informacije ili doživljavaju vaše obaveštnenje da je tamo nešto postavljeno kao pasivnu agresiju i onda moraju da kliknu na link?

Prema istraživanju koje je sproveo Digital Signage dobra interna komunikacija podiže produktivnost zaposlenih za čak 25%. Osim toga, stopa odziva na sadržaje plasirane putem ekrana je 83%.

Kako Digital Signage može da unapredi interne komunikacije?

Unapredite način na koji zakazujete korišćenje konferencijske sale ili dugog prostora koji više zaposlenih koristi za sastanke. Upisivanje u različite liste, pa čak i Google kalendar su vas izneverili više puta. Jedan digitalni ekran ispred konferencijske sale može da reši ovaj problem.

Digital Signage – zakazivanje konferencijske sale

Ukoliko imate jasno definisane ciljeve i lestvice progresa vašeg biznisa ste postavili tako da su brojke važne. Digital Signage može da vam pomogne da brojke budu vidljive svim zaposlenima i da grafikoni napretka ka zacrtanim ciljevima budu motivišući za vaš tim.

Interne komunikacije

Na digitalnom ekranu možete podeliti vaš Social Media feed i približiti svim zaposlenima sadržaj koji komunicirate sa klijentima ili kupcima, ali i pustiti klijente ili kupce da postanu deo svakodnevice onih koji možda nikada neće doći u kontakt sa njima, jer ne rade prodaju i ne komuniciraju direktno sa njima.

Osim toga, digitalni ekran može da bude oglasna tabla koju možete da iskoristite na najrazličitije načine. Čestitajte rođendan kolegama i koleginicama ili obeležite neku veliku prodaju, istaknite najboljeg zaposlenog i sl. Ukoliko ste velika kompanija ili korporacija, ovo možete da komunicirate u svim vašim filijalama ili podružnicama, a to će svakako doprineti da se kolege osećaju prisnije i da se bolje upoznaju. Da ne govorimo o tome da ćete lepe, važne i velike stvari obeležiti zajedno!