Algotech i FORCS – novo strateško partnerstvo u oblasti primene digitalnog biometrijskog potpisa

9.11.2017,  Beograd

Kompanija Algotech je potpisala partnerski ugovor sa vodećim južnokorejskim isporučiocem rešenja iz oblasti e-Formulara i izveštavanja – kompanijom FORCS. Kroz ovo partnerstvo, FORCS i Algotech imaju za cilj pokretanje partnerske saradnje i digitalne transformacije u regionu Istočne Evrope

Mickey Park, podpredsednik kompanije FORCS zadužen za globalnu prodaju naglasio je: „Ovo je velika šansa da se FORCS, nakon uspostavljanja baze u Azijsko-pacifičkom regionu, proširi na tržište Istočne Evrope. Uveren sam da će partnerstvo sa kompanijom Algotech napraviti čvrst temelj i osnažiti poslovne potencijale, prodirući u industriju finansija, osiguranja, bankarstva i upravljanja imovinom u istočnoevropskim zemljama. Zadovoljstvo nam je što smo svedoci vremena u kojem se preduzeća u Istočnoj Europi transformišu u kompanije bez papira, prateći globalne FinTech trendove.

Budućnost poslovanja je u digitalnim tehnologijama. Shodno tome, Algotech i FORCS su predstavnicima finansijske industrije u Srbiji predstavili tehnološka rešenja i mogućnosti primene dinamičkih formi za kreiranje digitalnih dokumenata i digitalnog biometrijskog potpisa. S tim u vezi, osnovne odrednice novog Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju Republike Srbije, skupu je predstavio Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Mickey Park (FORCS) prezentovao je najsavremenije tehnološko rešenje vezano za primenu digitalnog biometrijskog potpisa i „paperless“ transakcije u industriji finansijskih usluga.

Dragan Gajić, generalni direktor kompanije Algotech, je predstavio plan razvoja kompanije i viziju tržišta u smeru digitalizacije poslovanja i digitalne transformacije, dok je direktor prodaje Algotecha, Nikola Korać, predstavio Algotech-ovo rešenje Aurora za upravljanje i automatizaciju poslovnih procesa oslonjenih na digitalni dokument.

O kompaniji FORCS:
FORCS je tokom 22 godine izgradio i ojačao svoju poslovnu poziciju kroz razvoj inovativnih rešenja za kompanije, zagovarajući mobilnost i zeleno radno okruženje. Od 2015. godine listirani su na KOSDAQ, a osnovali su predstavništva u Japanu i Singapuru. Danas su prisutni u preko 10 država i imaju preko 40 globalnih poslovnih partnera. FORCS je vodeći svetski isporučilac rešenja iz oblasti e-Formulara i izveštavanja. Kompanija se može pohvaliti sa preko 3.500 korisnika u različitim industrijama, kojima su, kroz različita rešenja, pomogli da povećaju prihode, produktivnost i zadovoljstvo klijenata. Širok portfolio rešenja obuhvata digitalnu formu, elektronsku dokumentaciju i kompanijsko izveštavanje.