Algotech podržao dva nacionalna humanitarna TV projekta „Pozovi, pomozi“ i „Teleton – za poplavljenu Srbiju“

Algotech je protekle nedelje podržao dva velika humanitarna TV projekta „Pozovi, pomozi“ i „Teleton – za poplavljenu Srbiju“. Projekti su realizovani s ciljem prikupljanja pomoći za gradjane Srbije pogođene velikim poplavama, a učesnici u realizaciji ovih projekata odrekli su se dobiti, ustupajući svoju opremu i aktivirajući call centar za pozivanje.

Tehničku podršku, pored Algotecha, obezbedio je Telekom i NTH media omogućivši pozivanje humanitarnih brojeva 0905/700-700 i 0905/700-705 iz svih fiksnih i mobilnih mreža kao i operateri mobilne telefonije MTS, Telenor i Vip omogućivši primanje humanitarnih SMS poruka na broj 2552. Telefonski pozivi su naplaćivani 60 dinara po pozivu, svaki minut razgovora je takođe koštao 60 dinara, a cena SMS poruke 100 dinara.

TV projekat “Pozovi, pomozi” realizovan je u petak, 23.05.2014. na TV Prva u trajanju od 4 sata (240 min) u udarnom terminu od 20:15 do 24:15h. Blic fondacija i TV Prva organizovali su emisiju u kojoj su poznate ličnosti odgovarale na telefonske pozive gledalaca i razgovarali sa njima. U svakom trenutku u studiju za telefonima bilo je 46 javnih ličnosti iz političkog, kulturnog, medijskog i sportskog života Srbije. Pun iznos prikupljenog novca će biti iskorišćen za pomoć deci porodica iz poplavljenih područja Srbije.

TV projekat „Teleton-za poplavljenu Srbiju“ realizovan je u nedelju, 25.05.2014. na prvom kanalu nacionalnog servisa Srbije (RTS1) u trajanju od 180 min u udarnom terminu od 21:00h.

Radio televizija Srbije uz podršku Ministarstva kulture i obrazovanja organizovala je emisiju u kojoj su pored poznatih ličnosti iz političkom, kulturnog, medijskog i sportskog života učešće dali i visoki predstavnici verskih zajednica, pa i spasioci iz timova drugih zemalja koje su pritekle u pomoć poplavljenom narodu u Srbiji. „Teleton-za poplavljenu Srbiju“ je prikupio preko pola miliona eura samo iz donacija finansijskih institucija i privrede. Pun iznos prikupljenog novca će biti iskorišćen za pomoć porodicama iz poplavljenih područja Srbije.