Algotech podržao TELETON – humanitarni TV projekat

Algotech je i ove godine podržao TELETON, humanitarnu akciju koju je organizovala Radio televizija Srbije i Sekretarijat za dečju zaštitu grada Beograda u saradnji sa Raiffeisen bankom.

Cilj ovog humanitarnog projekta je opremanje Inkluzivnog servisnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

TV projekat TELETON je realizovan u nedelju, 26. maja 2013.godine na prvom kanalu RTS-a od 21h. U emisiji Teleton su poznate ličnosti, iz kulturnog, medijskog i sportskog života Srbije, odgovarale na telefonske pozive gledalaca i razgovarale sa njima. Tehničku podršku, pored Algotecha, obezbedio je Telekom Srbija i NTH media (omogućivši pozivanje humanitarnog broja 0905/700-700) i operateri mobilne telefonije MTS, Telenor i Vip omogućivši primanje humanitarnih SMS poruka na broj 9009 za sve mreže. Telefonski pozivi su biti naplaćivani 60 din. po pozivu, a svaki minut razgovora 60 dinara, dok je cena SMS poruke iznosila 50 dinara. Svi učesnici u realizaciji ovog projekta odrekli su se dobiti u korist ovog humanitarnog projekta. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za opremanje inkluzivnog servisnog centra na teritoriji opštine Zvezdara. Centar će doprineti jačanju porodičnih kapaciteta i omogućiti da se deca sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju uključe u redovne društvene tokove.

Kontakt šou program „Teleton“ je uobičajeni TV format u svetu. U Srbiji već sedam godina ovaj dobrotvorni kontakt šou program organizuje Radio-televizija Srbije. Tokom dvosatnog TV programa „Teleton“, javne ličnosti odgovaraju na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju. Emisiju čine muzičke numere, razgovori, uključenja TV gledalaca i TV reportaže.

Među uglednim ličnostima koje će gostovati u sedmom „Teletonu“ RTS- a biće predstavnici političke scene Srbije: Slavica Đukić- Dejanović i Rasim Ljajić, dramski umetnici Dragan Mićanović, Tanja Bošković, Nenad Jezdić, Dragan Jovanović, Ružica Sokić, Mirko Babić, Neda Arnerić, Nina Janković, Marko Živić, Milorad Mandić Manda, Nenad Okanović i Branko Kockica, muzički umetnici Minja Subota, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić, Marinko i Nikola Rokvić, Ilda Šaulić, spisateljica Ljiljana Habjanović Đurović, ugledni domaći sportisti Andrija Prlainović, Filip Filipović i Slobodan Soro, zatim predstavnice Srbije na Evrosongu „Moje 3“- Sara, Nevena i Mirna, članovi dečjeg hora „Kolibri“ i mnogi drugi.