teleton

Algotech podržao TELETON – humanitarni TV projekat

Algotech je i ove godine podržao TELETON, humanitarnu akciju koju je organizovala Radio televizija Srbije u saradnji sa: Narodnom kancelarijom predsednika Republike, Raiffeisen bankom i Sekretarijatrom za dečju zaštitu grada Beograda.Cilj ovog humanitarnog projekta je izgradnja Inkluzivnog servisnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

TV projekat TELETON je realizovan u nedelju, 08.04.2012.god. na prvom kanalu RTS-a od 21h. U emisiji Teleton su poznate ličnosti, iz kulturnog, medijskog i sportskog života Srbije, odgovarale na telefonske pozive gledalaca i razgovarale sa njima. Tehničku podršku, pored Algotecha, obezbedio je Telekom Srbija (omogućivši pozivanje humanitarnog broja 0900/609009) i operateri mobilne telefonije MTS, Telenor i Vip omogućivši primanje humanitarnih SMS poruka na broj 9009 za sve mreže. Telefonski pozivi su biti naplaćivani 30 din./poziv, svaki minut razgovora 30 dinara, a cena SMS poruke iznosila je 50 dinara. Svi učesnici u realizaciji ovog projekta odrekli su se kompletne dobiti u korist ovog humanitarnog projekta.

Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za izgradnju inkluzivnog servisnog centra na teritoriji opštine Zvezdara. Centar će doprineti jačanju porodičnih kapaciteta i omogućiti da se deca sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju uključe u redovne društvene tokove.