Algotech tradicionalno podržava humanitarnu akciju Teleton- SRCE ZA DECU

Algotech je i ove godine podržao Teleton – humanitarnu akciju koju je organizovala Radio televizija Srbije i Blic fondacija. Cilj ovog humanitarnog projekta bio je opremanje svih porodilišta u Srbiji aparatima za skrining sluha kod novorođenčadi.

Algotech kao društveno odgovorna kompanija već dugi niz godina podržava veliki broj humanitarnih akcija jer to smatra pravim načinom da aktivno doprinose razvoju i dobrobiti društva u kome živimo i radimo. Humanitarni TV projekat Teleton je deo velike dobrotvorne akcije Blic fondacije – „Srce za decu“ realizovan u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu aparata za proveru sluha kod tek rođene dece kojim bi se opremila sva porodilišta u Srbiji. TV projekat Teleton-“SRCE ZA DECU održan je na programu Radio Televizije Srbije na prvom program (RTS1) u utorak  24. maja 2016. sa početkom u 21h.

U emisiji su poznate ličnosti iz estradnog, kulturnog, političkog, medijskog i sportskog života Srbije (Sergej Ćetković, Saša Popović, Svetlana Ražnatović, Aleksandra Radović, Siniša Mali, Boris Tadić, Dragan Đilas, mGordan Kičić, Emir Bekrić, Ivan Ivanović, Dejan Stanković, Olivera Kovačević, Saša Janković, Bojan Pajtić, Sanda Rašković Ilić, Lazar Ristovski, Danica Maksimović, Dušan Borković, Nele Karajlić, Mima Karadžić Milica Dabović, Dejan Bodiroga i drugi) odgovarali na telefonske pozive gledalaca i razgovarali sa njima.

Telefonski pozivi su naplaćivani 100 dinara po pozivu, svaki minut razgovora je koštao 100 dinara, a cena SMS poruke je iznosila 100 dinara. Svi učesnici u realizaciji ovog projekta odrekli su se kompletne zarade u korist ovog humanitarnog projekta.

Pored kompanije Algotech kao tehničkog sponzora, akciju su podražali Telekom i NTH media omogućivši pozivanje humanitarnog broja 0905/700-705 i to iz fiksne i mobilne mreže Telekoma Srbija, fiksnih mreža SBB-a i Orion Telekoma i mobilnih mreža Telenora i Vip-a, dok su MTS, VIP i Telenor podržali primanje humanitarnih SMS poruka na broj 2552.