Cisco IoT: Konekcija ka budućnosti

Cisco Connect konferencija održana je 19.03.2019. godine u Hotelu Crown Plaza u Beogradu. Tema ovogodišnje konferencije je bila: Global Vision, Local Knowladge. Posetioci konferencije su imali priliku da saznaju koji su to trendovi u poslovanju u digitalnom okruženju. Fokus Cisco Connect 2019 je bio i na bezbednosti, jer je odbrana od sigurnosnih pretnji u rastućem digitalnom svetu imperativ poslovanja. Takođe, predstavljene su i novi standardi savremene komunikacije, digitalizovani radni procesi i kao novo iskustvo održavanja sastanaka.


Mnogobrojnim predavanjima, radionicama i demonstracijama predstojećih najnovijih Cisco rešenja i proizvoda, prisustvovalo je preko 700 učesnika iz domaćih i stranih kompanija, zatim predstavnika javnog sektora i servis provajdera.
Kompanija Algotech, kao srebrni sponzor Cisco Connect konferencije, održala je predavanje na temu Cisco IoT: Konekcija ka budućnosti. Predavanje su držali Milovan Pijović, Business Development Manager i Siniša Božić, Pre-sales engineer.

Prisutni posetioci su na našoj prezentaciji saznali šta se to očekuje u narednom periodu na polju razvoja IoT-ja. Takođe, posetioci su se upoznali i sa ulogom i pozicijom koju kompanija Algotech, kao Cisco partner, planira da ostvari, a to je da zajedničkim snagama rade na edukaciji tržišta i na razvoju inženjerskog kadra.

Cisco i Algotech, kao partneri, prepoznali su mogućnosti koje svima nama mogu olakšati i unaprediti kvalitet života, a vezani su upravo za razvoj ovih tehnologija. Tehnološki prikaz kao i dosadašnje studije slučaja koje su globalne, a koje su i Cisco i Algotech prepoznali kao mogućnost na regionalnom tržištu, bile su, takođe, deo prezentacije.

Istakli su da je po Garneru IoT jedan od najznačajnijih tehnoloških trendova transformacije digitalnog poslovanja od 2018. do 2023. godine.

Na kraju samog predavanja, Milovan Pijović je iznenadio prisutne posetioce i dodelio Jovan Rončević Cisco Certificate Gift Card u iznosu od $100, koju Jovan može iskoristiti prilikom sledećeg polaganja Cisco ispita.