Cisco Webex Teams- kolaboracija i timski rad na potpuno novi način!

Cisco Webex Teams – kolaboracija i timski rad na potpuno novi način!

Bilo gde, bilo kada, sa bilo kog uređaja – jednostavno, brzo, lako

 

Ciscov novi alat za timski rad i kolaboraciju „Webex Teams“ se sada već uveliko pominje poslovnim krugovima, tako da je vreme da malo više pojasnimo kakve sve prednosti dobijate njegovim korišćenjem.

Webex Teams je novi alat koji je razvijen kako bi svet kolaboracije i timskog rada doveo na viši nivo. U osnovi se nalazi virtualna soba tj. više soba. Međutim, to nije konferencijska sala, Cisco Webex Teams je soba koja je uvek otvorena i uvek dostupna svim članovima tima koji su na zajedničkom zadatku. To je online, timska soba kojoj možete pristupiti bilo kada, sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja. Možete postaviti sobu od najmanje 2 učesnika (1:1 soba) pa do, koliko god vam je potrebno, da bi vaš tim bio kompletan. Možete je koristiti za timsku komunikaciju porukama, dodavanje i deljenje dokumenata, fajlova, slika i dr, za potrebe rada na zajedničkom zadatku ili imati audio ili video sastanak. Kao i većina novih softverskih rešenja, Webex Teams će se dalje razvijati i možete očekivati još puno funkcionalnosti u budućnosti.

Možda se pitate, a šta je tu drugačije od postojećih servisa i rešenja? Za razliku od IM (Instant Messaging platformi kao što je Skype, Viber, itd), Webex Teams ima specifičnu funkciju za razmenu pojedinačnih i grupnih poruka. Sa standardnim servisima za razmenu poruka obe strane moraju biti istovremeno online kako bi poruka “prošla”. Sa Webex Teams možete uneti svoju poruku, a članovi grupe mogu je pročitati u vremenu kada to njima odgovara. Ipak, vaša poruka će zauzeti u grupnom čatu ono mesto koje joj i pripada, Webex Teams će voditi računa da se konverzacija logički poređa i da poruke ne budu haotično poređane. Ovo uključuje ne samo poruke, već i sve slike, dokumente, video.

To je sjajan način da se smanji konfuzija koju npr. može izazvati niz e-mail poruka između veće grupe ljudi. Osim toga, umesto da koriste „Reply to All” u e-mailu, korisnici Webex Teams mogu dodati svoje komentare i oni će odmah biti su dostupni svim članovima tima, tako da oni nikada neće propustiti neki komentar ili dobiti pogrešnu sliku o redosledu poruka. Ukoliko nekog kolegu kasnije priključite nekom zadatku ili projektu, on će moći da vidi celokupnu istoriju, kako konverzacije i fajlova, tako i održanih video sastanaka.

To je ujedno i mnogo organizovaniji način deljenja dokumenata. Kada se dokumenti dele u Webex Teams sobi, pojaviće se na listi sadržaja i moći ćete da im pristupite u svakom trenutku. Osim toga možete pretražiti sobe u kojima učestvujete, ako ne možete da se setite gde ste videli neki komentar ili dokument.

Sada i interne sastanke možete držati online, licem u lice, pomoću Webex Teams modula za video sastanke. Čak ni najbiliži saradnici nisu baš uvek dostupni jedan drugome za susret uživo. A šta ako je potrebno svega 2-3 minuta da razjasnite neku temu ili problem? Webex Teams će vam rešiti i taj problem. Naravno i za sastanke sa ljudima izvan firme ovo je odlična alternativa ukoliko sastanak uživo nije baš neophodan. Zamislite samo koju uštedu u vremenu i novcu vam to može doneti. Možete držati, obuku ili interni sastanak ili prezentaciju, pa čak i prodajni sastanak sa klijentom. U slučaju da vam je firma na više lokacija, ili samo na više spratova u istoj zgradi, veliku većinu internih sastanaka završite online, sa jednim ili više sagovornika.

cisco webex teams, kolaboracija, timski rad

 

Ono što je najbolje, Webex Teams vam je dostupan uvek i svuda, u kancelariji ili u pokretu – postoje Desktop (PC i Mac), ali i mobilne aplikacije dostupne za iOS, Android i Windows telefone, pa možete biti na vezi sa timom i koristiti Webex Teams i kada izađete ili ste na terenu ili u inostranstvu. Štaviše, kako je u pitanju cloud platforma, kada uradite bilo šta na bilo kojem uređaju, odmah će to biti dostupno na svim vašim uređajima, vama, ali i svim članovima tima na njihovim uređajima bez obzira gde se nalaze. Tako ćete svaki zadatak ili deo zadatka koji vodi ka ispunjenju cilja rešiti brže i efikasnije!

Cisco je napravio Webex Teams da bude izuzetno sigurna i bezbedna platforma i sve što u njemu radite je potpuno zaštićeno od pristupa bilo koga kome niste sami dozvolili pristup, uključujući i sam Cisco. O tome svedoči i ISO27001 standard za koji je Webex Teams certifikovan kao platforma koja primenjuje najviše propisane standarde oko pružanja cloud servisa.

Kao Cisco partner, Algotech vam može ponuditi da BESPLATNO isprobate Webex Teams puna 3 meseca. Ako želite da saznate više i prijavite se za besplatan nalog, kliknite OVDE.