FORCS i Algotech u društvu svetskih lidera FinTech industrije na konferenciji Money20/20 Europe

Money20/20 Europe, najznačajnija konferencija u FinTech industriji, održana je u periodu 4-6. jun u Amsterdamu. Algotech je, u saradnji sa partnerskom kompanijom FORCS, učestvovao na Money20/20 Europe, gde je direktor prodaje i marketinga Nikola Korać, zajedno sa liderima FinTech industrije iz čitavog sveta razmenjivao iskustva iz oblasti digitalne transformacije sektora finansijskih usluga i tehnoloških inovacija u bankarstvu.

 

Money20/20 Europe je centar okupljanja lidera i inovatora globalne finansijske industrije, jer daje ekspertski uvid u načine na koje potrošači i kompanije troše, upravljaju, investiraju i štite svoje finansije. Učesnici konferencije imaju mogućnost za otkrivanjem novih poslovnih prilika i jačanjem partnerskih mreža, kao i za upoznavanje najnovijih tehnoloških trendova.

FinTech kompanije razvijaju i koriste mogućnosti novih informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe unapređenja finansijskih servisa, usluga i proizvoda. Industrija finansijskih usluga je jedna od agilnijih i bržih u prihvatanju inovacija te su i FinTech kompanije u poziciji da budu lideri i inovatori u ovom segmentu poslovanja. Money20/20 je najveće svetsko tržište inovativnih ideja u segmentu finansijskih usluga, koje pruža izuzetne mogućnosti umrežavanja sa uticajnim liderima iz sveta finansija, kao i najuticajnijim preduzetnicima i inovatorima iz FinTech industrije koji kreiraju globalnu budućnost novca.

Fokus ovogodišnje konferencije Money20/20 Europe bio je usmeren na:

  • Digitalnu transformaciju bankarstva
  • Budućnost platnih servisa
  • Veštačku inteligenciju (AI)
  • Sigurnost i analitiku podataka
  • Identitet i sisteme autentifikacije korisnika.

Sa preko 5000 učesnika iz više od 1500 vodećih kompanija (American Express, Google, Visa, MasterCard, ING, HSBC i dr.)  iz 80 zemalja, koji predstavljaju globalne lidere u industriji finansijskih usluga i primene inovativnih tehnologija u bankarstvu, Money20/20 je mesto gde se kreira i gradi budućnost tržišta finansijskih usluga i platnih servisa. U tom smislu koncept Money20/20 predstavlja integrisanu digitalnu platformu savremenog FinTecha, u okviru koje se organizuju četiri globalna eventa:

  1. Money20/20 Europe
  2. Money20/20 USA
  3. Money20/20 Asia
  4. Money20/20 China.

Dodatne informacije možete naći na Money20/20 Europe