Implementirali smo rešenje za digitalno upravljanje redovima Austrijskom Media Marktu

Implementirali smo rešenje za digitalno upravljanje redovima Austrijskom Media Marktu

Svi smo svesni da nam je 2020. godina iz korena promenila živote i način na koji radimo i upravljamo biznisima. Tako su i kompanije svih veličina i delatnosti, kako u našoj zemlji, tako i u inostrantstvu, prinuđene da se prilagode “novoj normalnosti”.

Media Markt, kao jedan od najvećih trgovinskih lanaca tehničke robe u Evropi, sa više od 1000 prodavnica, je pomoću Algotech Austrije i rešenja za digitalno upravljanje redovima (digital QMS), u rekordno kratkom roku uveo sistem koji je unapredio i ubrzao sam proces online naručivanja i preuzimanja robe.

media markt austrija
Media Markt Austrija

Naime, u čak 53 prodavnice širom Austrije, za samo nedelju dana, je implementiran sistem za digitalno upravljanje redovima odnosno online zakazivanje i rezervisanje termina za sigurno i bezbedno preuzimanje naručene robe putem njihove online prodavnice.

Kako funkcioniše Click & Collect način kupovine u Media Markt-u?

Kako je u Austriji i dalje na snazi lockdown usled suzbijanja Korona virusa, glavni način za prodaju proizvoda je putem njihove online prodavnice.

Samim tim, Media Markt je želeo da unapredi i obezbedi sigurno i brzo preuzimanje naručene robe u svojim prodavnicama širom Austrije, a da pritom izbegne stvaranje gužvi i redova.

Naime, nakon što kupac naruči proizvod na online prodavnici, pruža mu se mogućnost da robu preuzime u jednoj od 53 prodavnice.

Jednostavnim klikom na link koji je dobio putem maila, kupac lako i brzo bira željenu prodavnicu, nakon čega dobija mogućnost da izabere datum i tačno vreme u koje želi da prezme svoju robu.

digitalno upravljanje redovima
Digitalno upravljanje redovima

Na taj način, iz udobnosti svoga doma, brzo i bezbedno izvršava rezervaciju termina. Kupac će takođe dobiti i SMS notifikacije sa informacijom o svom rezervisanom terminu, kao i podsetnike kada se termin za preuzimanje bude približio.

Tako se sprečava da se više kupaca u jednoj prodavnici pojavi u isto vremene, čime se štite i zaposleni i sami kupci Media Markt-a, ali poštuju i propisi koje je donela sama država.

Ovaj inovativan način za digitalno upravanje redovima (digital QMS), pruža mogućnost mnogim biznisima da trajno reše problem stvaranja gužvi i redova, a da pritom u velikoj meri povećaju zadovoljstvo svojih korisnika i kupaca.

Online sistem za zakazivanje termina se može koristiti i u sledećim delatnostima: bankama i osiguranjima, ostalim finansijskim ustanovama, javnim institucijama, uslužnim delatnostima, zdravstvenim ustanovama i drugim. Više informacija o rešenju za Digitalno upravljanje redovima, možete naći OVDE.