Virtuelna pozadina na Cisco Webex online sastancima

Virtuelna pozadina na Cisco Webex online sastancima

Pomoću mobilne aplikacije Webex Meetings za iOS uređaje možete organizovati ili se priključiti online sastancima sa svog iPhone mobilnog telefona ili iPad Pro tableta. Virtuelna pozadina Cisco Webex aplikacije je vrlo korisna opcija u uslovima rada od kuće.

Sada kako većina radi van kancelarijskih uslova, gde može da se desi da pozadina nije uvek prikladna poslovnom okruženju, ova opcija nam omogućava da sakrijemo naše trenutno pozadinsko okruženje dodavanjem specijalnog Blur efekta (zamagljivanja) ili pak da postavimo drugačiju virtuelnu pozadinu, izborom jedne od ponuđenih slika.

Virtuelna pozadina Cisco Webex
Virtuelna pozadina Cisco Webex

Tokom Cisco Webex video sastanka, možete da promenite ili blurujete (zamaglite) pozadinu. Na ovaj način, svi prisutni na sastanku ostaju fokusirani samo na vas, a ne na vaše okruženje. Da biste promenili svoju pozadinu, potrebno je da se prethodno pridružiti online sastanku. Ukoliko ne želite da se vaše okruženje vidi pre nego što postavite virtuelnu pozadinu, isključite kameru.

Virtuelne pozadine i opcija blurovanja pozadine podržani su na sledećim iOS uređajima:

Da bi vam ova opcija bile dostupne, obratite se administratoru vašeg kompanijskog Webex naloga da vam uključi opciju “Display user avatars in the meeting client (Meetings)” u delu “Common Site Settings”.

Za aktiviranje virtuelne pozadine potrebno je da:

  1. Kliknite na Video, a zatim na opciju Virtual Background.
  2. Izaberite jednu od sledećih opcija:
  • Da biste vi bili u fokusu, a vaše okruženje blurovano, izaberite opciju Blur.
  • Ukoliko želite da aktivirate neku od ponuđenih virtuelnih pozadina, klikom na jednu od slika je izaberite.
  • Za postavljanje sopstvene slike za virtuelnu pozadinu, kliknite ikonicu + .
Virtuelna pozadina Cisco Webex
Virtuelna pozadina Cisco Webex

Sada kada ste uklonili sve eventualne smetnje i upotpunosti spremni za online sastanak, izaberite opciju Apply kako bi se aktivirala vaša virtuelna pozadina. Da bi i naredni sastanci koje organizujete bili efikasni i produktivni, Webex će zapamtiti vašu postavljenu korišćenu virtuelnu pozadinu i automatski je prikazati na sledećem sastanku.