Webex platforma povećala mesečni broj korisnika na 324 miliona

Webex platforma povećala mesečni broj korisnika na 324 miliona

Webex platforma za videokonferencije i online kolaboraciju, kompanije Cisco Systems Inc, zabeležila je rekordnih 324 miliona korisnika u martu. Veliki skok zabeležen je zbog pojave globalne pandemije virusa COVID-19, što je mnoge zaposlene nateralo da pređu na rad od kuće.

Webex Meetings
Webex Meetings

Webex, ali i konkurentske platforme za online sastanke Zoom i Microsoft Teams koriste se širom sveta za održavanje online sastanaka. Od virtuelnih učionica i poslovnih sastanaka do crkvenih službi, jer ljudi ostaju kod kuće kako bi ograničili širenje pandemije.

Ciscova platforma je porastla 2,5 puta u Americi, četiri puta u Europi i 3,5 puta u Aziji. Ovakvom rastu najviše su doprinele kompanije, obrazovne i zdravstvene ustanove.

Oko 73 miliona sastanaka održano je u martu, a nešto više od 22 miliona sastanaka nedeljno u poslednje dve nedelje. Ukupan broj korisnika se udvostručio od januara.

Eksplozija broja korisnika online platormi za sastanke podstakla je i veliki porast broja korisnika među biznisima male i srednje veličine, a istovremeno otvorilo pitanja privatnosti i zloupotrebe.

Cena akcija kompanije Zoom porasla je petostruko od kada je prošle godine u aprilu izašla na berzu. Međutim, kompanija se suočila sa neugodnim problemom prošle nedelje zbog korisnika zabrinutih za bezbednost i privatnost njihovih sastanaka. Zbog nedostatka potpune enkripcije online sesija i “zoombombinga”, kada je uočeno da nezvani gosti mogu “upasti” na sastanke.

Cisco je izjavio da su njegove aplikacije koje su deo ove platforma (Webex Teams i Meetings), znatno duže na tržištu i u potpunosti enkriptovane.

90 dana besplatna licenca za Webex platformu sa video uputstvom na srpskom jeziku

Cisco je radi umanjenja posledica pandemije COVID-19 obezbedio besplatno na 90 dana licence za korišćenje alata za online poslovnu komunikaciju i alat za organizovanje online video sastanaka. Ukoliko imate potrebu za korišćenjem ovih alata kontaktirajte nas.

Za sve korisnike Cisco Webex platforme obezbedili smo brza video uputstva na srpskom jeziku. Video uputstvima možete pristupiti na klikom na OVAJ link.